Уна је рођена у Београду 15. 12. 2010. године. Године 2018. уписала је Основну музичку школу “Јосип Славенски”, инструмент клавир, у класи проф. Драгане Јовановић. Солфеђо и теорију музике похађа у класи проф. Марка Митровића. Школу завршава 2024. године са просеком 5,00. У току школовања наступала је на концертима у организацији школе, концертима клавирске секције, концертима најлепших етида, у Атријуму Народног музеја, СКЦ-у, Крипти цркве Светог Марка, Руском дому, Легату Славенски, галерији Артгет итд. Наступала је на концертима поводом Дана школе у Великој сали Студентског културног центра, као солиста, а и у саставу трија. Учествовала је на школским такмичењима и остварила најбоље резултате. Учешће на међународним и републичким такмичењима, такође је крунисано првим наградама. Поред тога, учествовала је на републичким такмичењима из солфеђа и теорије музике, освајајући прве награде.
Уна је представљала школу на Фестивалу музичких и балетских школа 2022. године као солиста и освојила прву награду. Такође је, у саставу трија, изабрана да представља школу на Фестивалу музичких и балетских школа 2023. године (школа је одлучила да те године не учествује на фестивалу, због трагичних догађаја у мају исте године). Поново је изабрана 2024. године и на Фестивалу музичких и балетских школа, у саставу трија, освојила максималних 100 бодова.
Године 2024. уписује средњу музичку школу “Јосип Славенски”, вокално-инструментални одсек за инструмент клавир и теоријски одсек, положивши пријемне испите са максималним бројем бодова.


ТАКМИЧЕЊА
Клавир

● Међународно такмичење Даворин Јенко, 2021. – ПРВА НАГРАДА
● Такмичење Млади виртуоз, 2021. – ПРВА НАГРАДА
● Школско клавирско такмичење, 2022. – ПРВА НАГРАДА
● 14. Клавирско такмичење Славенски – ПРВА НАГРАДА
● Међународно такмичење Даворин Јенко, 2022. – ДРУГА НАГРАДА
● Републичко такмичење музичких и балетских школа, 2022. – ПРВА НАГРАДА
● Фестивал музичких и балетских школа Србије, 2022. – ПРВА НАГРАДА
● Међународно такмичење Даворин Јенко, 2023. – ПРВА НАГРАДА
● Школско клавирско такмичење, 2023. – ПРВА НАГРАДА
● 16. Клавирско такмичење Славенски – ПРВА НАГРАДА
● Награда за НАЈБОЉЕ ИЗВОЂЕЊЕ ЕТИДЕ У ОМШ, 2024.
● 28. Међународно такмичење младих пијаниста, Шабац, 2024. – ПРВА НАГРАДА
● Школско клавирско такмичење, 2024. – ПРВА НАГРАДА
● Републичко такмичење музичких и балетских школа, 2024. – ПРВА НАГРАДА
● Фестивал музичких и балетских школа Србије, 2024. – ПРВА НАГРАДА, са триом


Солфеђо и теорија музике


● Републичко такмичење из солфеђа и теоријских предмета, 2021: солфеђо – ПРВА НАГРАДА
● Републичко такмичење из солфеђа и теоријских предмета, 2021: теорија музике – ПРВА НАГРАДА
● Републичко такмичење из солфеђа и теоријских предмета, 2023: теорија музике – ПРВА НАГРАДА
Паралелно са музичком школом, Уна похађа Основну школу “Стеван Синђелић”, у којој је на посебном програму за надарене ученике, ИОП3, из предмета српски језик и књижевност, енглески језик и биологија. Тренутно завршава 7. разред. Просечна оцена у току досадашњег школовања је 5,00. На такмичењима из горенаведених предмета, као и из математике, историје, физике, музичке културе, остварује запажене резултате. Успех у току ове школске године укључује 2. место на републичком нивоу такмичења из књижевности “Књижевна олимпијада”, 3. место на републичком нивоу такмичења из енглеског језика, као и пласман на републички ниво такмичења из српског језика и књижевности – граматика. Године 2023, на такмичењу “Златна сирена”, жанр: староградска музика, осваја прву награду.
Уна пише песме на српском и енглеском језику, компонује, слика и прави кратке анимиране филмове. Њене песме су награђиване и објављиване у “Витезовој антологији”, Зборнику фестивала београдских основних школа “Мали победник”, збирци песама “Сто младих талената града Београда”, итд. На “Ђачким песничким сусретањима” 2023. године освојила је 3. место са песмом “Јесења балада”. Анимираним кратким филмом “Сат за планету Земљу”, за који је, такође, писала текст песме и компоновала музику, освојила је прву награду на конкурсу “Волим биологију”.