Галерија

УРУЧЕНА ПЛАКЕТА "МИХАИЛО ЗЛАТКОВИЋ" ИГОРУ БАСТИ, УЧЕНИКУ ГЕНЕРАЦИЈЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ​

Мастер клас Дејана Божића

Мастер клас Сретена Крстића

Мастер клас проф. Бориса Радуловића

Мастер клас проф. Бориса Радуловића, доцента на Високој школи за музику и плес у Келну и професора у Градској музичкој школи у Золингену.

Летећи музички кључеви

„Летећи музички кључеви“- пројекат сарадње наше школе и Градске музичке школе из Золингена, одржан је по четврти пут од 1. до 6. октобра. Ове године у њему је учествовало 120 учесника из две школе. Основна идеја ове сарадње је размена искуства и знања, усавршавање, упознавање друге културе, дружење, заједничко музицирање. Поред свакодневних заједничких проба, учесници су обишли Београд, посетили Опленац, Народни музеј и крипту Храма Светог Саве. Завршни концерт је одржан у Центру за културу „Влада Дивљан“, и на њему су изведене композиције српских и немачких композитора. Радујемо се наставку сарадње и припремамо нове програме.

КЛАСИКА У ПОСЕТИ

Ученици Музичке школе „Јосип Славенски“ одржали су концерт за ученике Специјалне Основне школе „Нови Београд“. Наступали су ученици проф. Ане Младеновић и проф. Радмиле Динић, а у организацији проф. Маше Бабић.

Kонцерт на којима су извођена ремек дела италијанских барокних композитора

У уторак, 13. новембра у великој сали Студентског културног центра ученици наше школе у оквиру здруженог ансамбла, заједно са члановима ансамбла Београдски барок и студентима и професорима ФМУ, одржали су концерт на којима су извођена ремек дела италијанских барокних композитора. Концерт је резултат Барокне радионице коју је иницирао ансамбл Београдски барок у оквиру обележавања 15 година од свог оснивања, а у сарадњи са ФМУ и Музичком школом „Јосип Славенски“.

ЛЕТЕЋИ КЉУЧЕВИ

Ученици наше школе учествовали су од 22. до 29. октобра у пројекту „Летећи кључеви“ у оквиру сарадње са музичком школом из Золингена, Немачка. Идеја овог пројекта била је заједничко музицирање, размена уметничког искуства и упознавање других култура, заједно са оркестром из Золингена наступили су хор Славенски и Софија Главичић, ученица 3. разреда СМШ из класе проф. Ане Весков.

Mастер клас професора виолине Савелија Шаљмана

У нашој школи, у организацији Мастер Арт Академије, 25. марта је одржан мастер клас професора виолине на Козерваторијуму Санкт Петерсбург, Савелија Шаљмана.

Erasmus+

Конзерваторијум Адолфо Салазар из Мадрида-Шпанија, Ghagda Kazini Tal—Banda из Хамрума-Малта, и наша Школа су и ове године били учесници пројекта Erasmus + , прво у Београду, у новембру прошле године, а затим у Мадриду, у фебруару ове године. Основна идеја овог пројекта је културна размена, дружење и заједничко музицирање. Надамо се да ћемо наставити сарадњу и дружење.

Свети Сава, 27. јануара 2018.

Са прославе школске славе–Свети Сава, 27. јануара 2018.

Наши ученици у Дому за незбринуту децу

Наши ученици су у Дому за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“ приредили мали новогодишњи концерт

КОНЦЕРЕТ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ-80 ГОДИНА

У свечаној сали Коларчевог народног универзитета 5. новембра одржан је концерт којим смо обележили 80 година од оснивања наше школе. Позорницом је продефиловало шеснаесторо некадашњих ученика школе “Јосип Славенски“, данас реномираних музичких уметника и педагога. Публика је до последњег места испунила Велику салу Коларца и овцијама наградила музичко умеће извођача.

Kонцерт јапанске пијанисткиње Јасујо Сегава

Септембар је обележио концерт јапанске пијанисткиње Јасујо Сегава у препуној сали СМШ „Славенски“ који је организовало културно удружење ЛАДА у сарадњи са Центром за развој идеја. Публика је имала ретко задовољство да ужива у делима написаним искључиво за леву руку. Ово је један у низу догађаја којим наша школа прославља 80 година од оснивања.

СВЕТИ САВА 2017

И ове године смо обележили школску славу

МУЗИЧКИ МОСТ БЕОГРАД-ЗОЛИНГЕН

Сарадња са Градском музичком школом из Золингена (Немачка), започета прошле године, наставила се и овог октобра. У оквиру радионице за камерну музику, ансамбли су били састављени од наших и немачких ученика.Велико ангажовање свих учесника радионице резултирало је сјајним концертима. Преносимо вам делић атмосфере…

СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ

Кренули смо пут Италије 27.09.2016, и обишли Тоскану, Венето и Фурланија-Јулијску регију. Уживали смо у лепотама чаробних градова Фиренце, Сијене,Венеције и Трста… Дивили се уметничким делима чувених старих мајстора … Микеланђела,Ђота,Тинторета,Тицијана, Веронезеа… али смо се и дружили што се и види на сликама. Путовање је било кратко, али слатко. Вратили смо се у Београд 02.10,2016. пуни утисака и лепих сећања.