У Дворани Коларчеве задужбине одржан је „Концерт у знак сећања на Андрију Чикића“

Подели ову вест

У уторак 28. новембра у Дворани Коларчеве задужбине одржан је „Концерт у знак сећања на Андрију Чикића“, ученика клавира 1. разреда наше средње школе који је изгубио живот 3. маја у школи „Владислав Рибникар“. Наступили су ученици средње школе и прошлогодишњи матуранти, као солисти и у камерним ансамблима. На концерту смо могли да чујемо и композицију „Емоције“ Андрије Чикића коју је одсвирао Андријин школски друг, Ђорђе Илић, ученик клавира 2. разреда средње школе. Павле Тадић, ученик клавира 5. разреда основне школе, одсвирао је своју композицију која је била трећенаграђена на Конкурсу за младе композиторе „Андрија Чикић“. Тијана Ж. Ковачевић је одрецитовала своју песму „Заувечни“ коју је написала потресена убиствима деце у школи „Рибникар“. Врхунац концерта је била последња тачка, „Опело“ Стевана Мокрањца у извођењу хора ученика средње школе под вођством диригента Тијане Ковачевић, заједно са солистом ђаконом Николајем Вуковићем које је посвећено свим жртвама стравичног масакра 3. маја.
Желимо да се захвалимо водитељу Милошу Миловановићу који је отворио концерт и најавио га у медијима.
Захваљујемо и Сузани и Милошу Чикићу, Андријиним родитељима који су помогли да се за овај концерт чује у разним медијима и који су упутили позиве родитељима и рођацима свих жртава из „Рибникара“ да дођу на концерт.
Захваљујемо се и наставницима наше школе који су учествовали у организацији једног оваквог концерта.
И пре свега, захваљујемо се нашим ученицима који су тако одговорно, озбиљно, достојанствено, дубоко емотивно извели све композиције са програма концерта, у сваком тренутку свесни смисла и значаја догађаја.

Пријавите се на нашу имејл листу

Будите у току и останите обавештени

Сазнајте више

25. Гитар Арт фестивал

На 25. Гитар Арт фестивалу који је одржан од 15. до 19. маја 2024. у Београду, наши гитаристи су освојили 1. и 2. место у финалу 5. категорије! Иван Харшић, ученик 3. разреда СМШ, из класе проф. Ненада Кондића, освојио је 1. место, док је Стефан Станимировић, ученик 4. разреда СМШ, из класе проф. Софије Шеховић освојио 2. место. Честитамо на великом успеху младим гитаристима и њиховим професорима!!!