Писмо за родитеље и ученике

Подели ову вест

Поштовани родитељи и ученици,

молимо вас да се упознате са најважнијим мерама које смо дужни да примењујемо како би боравак деце у школи учинили што безбеднијим у време епидемије.

Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције који могу указивати на COVID -19 (главобоља, грозница, цурење носа, запаљење грла, кашаљ, отежано дисање).

Родитељи треба да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу.

Ученици су у обавези да носе заштитне маске све време боравка у школи. Маска се може одложити једино у периоду када ученик седи у клупи и слуша наставу.

Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос, уста и браду.

Родитељима за време трајања епидемије није дозвољен улазак у школу осим ако имају заказан састанак са разредним старешином или предметним професором.

Особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду  и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду.

Пре уласка у школу обавезна је дезинфекција обуће помоћу дезо баријере и дезинфекција руку  помоћу дезинфекционог средства које је постављено код улаза у школу.

Прање руку је обавезно при уласку у школу, пре јела, после одласка у тоалет, након обављања респираторне хигијене (истресање носа, кашљања у марамицу итд.) и увек када постоји потреба. Користити папирне убрусе за брисање руку а искоришћене убрусе одложити у канту за смеће.

Одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање 1метра.

Одржавање физичке дистанце међу ученицима неопходно је и током малог и великог одмора.

Уколико се симптоми појаве ван школ

Не долазити у школу и обавестити разредног старешину у школи. Даље пратити препоруке лекара.

Уколико се симптоми појаве у школи

При свакој сумњи на постојање респираторне инфекције, наставник ће обавестити родитеља и надлежни институт/завод за јавно здравље. Ученик ће са маском сачекати родитеља у посебној просторији. О ученику ће до доласка родитеља бринути једна особа  користећи маску и рукавице.

 

Директор школе

Тијана Ковачевић

Пријавите се на нашу имејл листу

Будите у току и останите обавештени

Сазнајте више