Писмо за родитеље и ученике

Подели ову вест

Поштовани родитељи и ученици,

молимо вас да се упознате са најважнијим мерама које смо дужни да примењујемо како би боравак деце у школи учинили што безбеднијим у време епидемије.

Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције који могу указивати на COVID -19 (главобоља, грозница, цурење носа, запаљење грла, кашаљ, отежано дисање).

Родитељи треба да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу.

Ученици су у обавези да носе заштитне маске све време боравка у школи. Маска се може одложити једино у периоду када ученик седи у клупи и слуша наставу.

Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос, уста и браду.

Родитељима за време трајања епидемије није дозвољен улазак у школу осим ако имају заказан састанак са разредним старешином или предметним професором.

Особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду  и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду.

Пре уласка у школу обавезна је дезинфекција обуће помоћу дезо баријере и дезинфекција руку  помоћу дезинфекционог средства које је постављено код улаза у школу.

Прање руку је обавезно при уласку у школу, пре јела, после одласка у тоалет, након обављања респираторне хигијене (истресање носа, кашљања у марамицу итд.) и увек када постоји потреба. Користити папирне убрусе за брисање руку а искоришћене убрусе одложити у канту за смеће.

Одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање 1метра.

Одржавање физичке дистанце међу ученицима неопходно је и током малог и великог одмора.

Уколико се симптоми појаве ван школ

Не долазити у школу и обавестити разредног старешину у школи. Даље пратити препоруке лекара.

Уколико се симптоми појаве у школи

При свакој сумњи на постојање респираторне инфекције, наставник ће обавестити родитеља и надлежни институт/завод за јавно здравље. Ученик ће са маском сачекати родитеља у посебној просторији. О ученику ће до доласка родитеља бринути једна особа  користећи маску и рукавице.

 

Директор школе

Тијана Ковачевић

Пријавите се на нашу имејл листу

Будите у току и останите обавештени

Сазнајте више

25. Гитар Арт фестивал

На 25. Гитар Арт фестивалу који је одржан од 15. до 19. маја 2024. у Београду, наши гитаристи су освојили 1. и 2. место у финалу 5. категорије! Иван Харшић, ученик 3. разреда СМШ, из класе проф. Ненада Кондића, освојио је 1. место, док је Стефан Станимировић, ученик 4. разреда СМШ, из класе проф. Софије Шеховић освојио 2. место. Честитамо на великом успеху младим гитаристима и њиховим професорима!!!