Лав Георгиев рођен је 2. априла 2009. године у Београду. Похађа 7. разред основне школе „Иван Горан Ковачић“ на општини Звездара. Одличан је ђак. Ове школске године, у музичкој школи „Јосип Славенски“ је завршио 4. разред четворогодишње школе, на дувачком одсеку, инструмент – фагот, у класи проф. Милоша Николића. Од 1. разреда до краја основног музичког школовања имао је петице из свих предмета. Положио је пријемни испит за упис у први разред средње музичке школе, те ће наставити да похађа инструментални одсек у истој класи.

Упркос томе што је током четворогодишњег школовања, услед пандемије Корона-вируса, био спречен да учествује на неким од еминентних такмичења, Лав Георгиев је остварио више запажених наступа у нашој музичкој школи и изван ње, као што је учешће на концерту поводом Дана школе у Студентском културном центру маја 2022. године, потом на многобројним Јесењим, Новогодишњим и Пролећним концертима у нашој школи, као и на свим анимационим концертима које смо одржавали у врачарским основним школама и вртићима.

У такмичарској биографији издвајамо:

–  Прву награду на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ 2020. године  и

– Прву награду (лауреат) на Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа Србије 2022. године.

    Један је од ученика основне музичке школе који је положио аудицију за концерт посводом Дана школе, а такође је био члан екипе солиста који су положили аудицију за Фестивал основних музичких школа који се одржавао у мају 2023. године (због трагедије у којој је живот изгубио један наш ученик, школа је обуставила концертну делатност и учешће на Фестивалу).

Осим музичких такмичења и наступа у школи и изван ње, Лав Георгиев је учесник Књижевне олимпијаде, те је у школској 2022/2023. години освојио 3. место на окружном такмичењу. Лав Георгиев је и активни шахиста који редовно учествује на различитим сусретима и такмичењима шахиста. Воли стрипове и фудбал.

 

У Београду, 25. мај 2023. године