Лука Милосављевић, рођен је 1997. године у Београду. Клавир је почео да свира са 9 година у београдској музичкој школи “Станислав Бинички”, у класи проф. Ане Стојковић. Шести разред уписује у музичкој школи “Јосип Славенски”, у класи проф. Татјане Ђорђевић, и ту остаје до завршетка средње школе. Сва четири разреда средње музичке школе завршио је са просечном оценом 5,00. До сада је учествовао на преко 30 домаћих и међународних такмичења у дисциплинама клавир соло и камерна музика и на сваком освојио награде, од којих се истичу:

  I награда на Републичком такмичењу, клавир 2013.
  I награде на Републичком такмичењу камерне музике 2014.
  I награде на Републичком такмичењу камерне музике 2015. (Лауреат)
  I награда на међународном такмичењу Петар Коњовић 2016.
  I награда на VI MЕМОРИЈАЛУ ВУЧКОВИЋ 2015. (Победник IV категорије)
  I награда на такмичењу “Славенски” 2014. (Победник категорије и лауреат за смш).
  I награда на такмичењу “Славенски” 2015. (Победник категорије и лауреат за смш).
  I награда на међународном такмичењу Даворин Јенко 2014.
  I награда на фестивалу пијанизма, Сремска Митровица 2013. (Победник категорије).
  I награда на међународном фестивалу младих пијаниста Арт студио Шабац 2012   (Победник категорије).

         У току свог школовања, представљао је школу у свим већим салама; КНУ, Галерије КНУ, Београдске филхармоније, Атријуму Народног музеја, Народна библиотека, Народно позориште, Културни центар београда (Артгет галерија), Скупштина града, и многе друге мање сале. 2014. године наступао је као солиста са камерним оркестром МШ “Јосип  Славенски” на концертима у Атријуму Народног музеја и  у Народној библиотеци. Такође, свирао је као солиста са камерним оркестром на хуманитарном концерту у Београдској филхармонији. Одржао је солистички концерт у Фоајеу Историјског музеја Србије поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата.
Добитник је награде фонда за младе таленте Републике Србије “Доситејa”, стипендије „Евро за знање“, и стипендије Министарства просвете за изузетно надарене ученике.