Јулијана Мијалковић ::шк.2007/2008.


Јулијана Мијалковић рођена је 1991. године у Београду.
У музичку школу ''Јосип Славенски'' долази са пет година (клавирски одсек), у класу проф.Славице Петровић.У току школовања успешно је сарађивала са професорима Олгом Бауер и Мајом Вуковић, а последње 3 године свог школовања је провела у класи проф.Катарине Живковић-Мијалковић.
Десетогодишње школовање испуњено је од првих дана сталним наступима на такмичењима, концертима, снимањима за Радио и Телевизију Београд.Добитник је првих награда: Републичка такмичења (3), такмичење младих пијаниста - Ниш (2), међународно такмичење ''Михаило Вукдраговић'' - Шабац (2), ''Николај Рубинштајн'' - Париз. На данима ЕПТЕ Србије, наступила три пута, такође уз награде.Наступи на ревији Шопенове музике, доносе јој учешће на завршним концертима у галерији КНУ 2001. године.Наступа као солиста са Краљевским гудачима Св.Ђорђа, а 2005.године наступа са гудачким оркестром МШ ''Јосип Славенски'', изводећи концерт за клавир и гудаче проф.Станка Шепића.На прославама Дана школе ''Јосип Славенски'', наступа као солиста у великој сали КНУ четири пута.Учествовала на мајсторским курсевима : проф.Б.Романова 2004., проф.М.Соњија 2006., проф.С.Гаџијева 2008. Добија признање Републике Србије и Скупштине града Београдаза изузетне резултате и представљање Београда на међународној музичкој сцени.Наступала:галерија Прогрес, галерија Културног центра Београда, сцена СКЦ-а, Скупштина града Београда, као и Коларчев народни универзитет, атријум Народног музеја.
Јулијана Мијалковић је завршила своје школовање у МШ ''Јосип Славенски'' са одличним успехом (5,00), како у основној школи, тако и у средњој школи, на ТО и ВИ одсеку.