Валентина Кремпатић је рођена 04.02.2000. године и од своје четврте године похађа музичку школу, прво у Сомбору, а од 2014. је ученица СМШ “Јосип Славенски“ у Београду у класи проф. Ненада Кондића.
Још као ђак ниже музичке школе учествовала је на бројним домаћим и међународним такмичењима на којима је остварила запажене резултате. До сада је освојила око 45 награда. Својим талентом се представила како у земљи, тако и у иностранству: Словенији, Румунији (Букурешт), Италији (Гориција), Сарајеву, Загребу, Грчкој (Волос) и Аустрији (Беч). Двоструки је добитник Покрајинске награде за таленте у Новом Саду као и награде Фонда за младе таленте Републике Србије “Доситеја” 2017. године у Београду.
Од када је ученик Музичке школе “Јосип Славенски”, освојила је следеће награде:
2015. године
- III награда - Гитар Арт фестивал Београд
- I награда - Фестивал Enrico Mercatalli Гориција (Италија)
- I награда - Војвођански фестивал гитаре Нови Сад
- I награда - Републичко такмичење камерне музике (Трио Veni Vidi Vici)
- II награда - Sarajevo International Guitar Festival
2016. године
- I награда - Гитар Арт Фестивал Београд
- Лауреат - Републичко такмичење
- I награда - Републичко такмичење камерне музике (Дуо Animato)
- II наградa - Интернационални фестивал гитаре Волос (Грчка)
2017. године
- II награда - Гитар Арт Фестивал Београд
- Златно признање - Фестивал класичне гитаре у Загребу
- Специјална награда - Vienna Forum   (Беч)
2018. године
- I награда - Гитар Арт Фестивал
- Лауреат - Републичко такмичење
- Лауреат - Републичко такмичење камерне музике (Дуо Чаробне Жице)
У току средњошколског образовања одржала је 3 солистичка концерта у Сомбору у оквиру фестивала СОМУС, Бачкој Паланци и у Београду у КЦ “АртГет”. Наступила је и као солиста са Београдским гудачким оркестром “Душан Сковран” на Великој сцени Коларчеве задужбине.
Захваљујући упорности и љубави према музици и гитари, Валентина је остварила контакте и радила са многим признатим професорима, као што су: Pepe Romero,Renato Samuelli,Pavel Steidl,David Pavlovics,Gaelle Solal,Срђан Тошић,Вера Огризовић, Дарко Карајић, Предраг Станковић, Данијел Церовић, Денис Азабагић, Санел Реџић, Зоран Крајишник, Дејан Ивановић, Душан Богдановић, Joaquin Clerch,Odair Assad, Александар Хаџи-Ђорђевић, Адмир Доци, Marcin Dylla и многи други.
Током школовања Валентина је увек имала одличан успех. Редовно је учествовала у значајним школским догађајима. Наступала је на прослави Дана школе у Коларчевој задужбини као солиста са оркестром 2017., а такође као солиста са хором 2015. и  2017. године. Била је члан екипе школе на гостовањима у Золингену (Немачка) и на Малти у оквиру пројекта Ерасмус +.