Поштоване колегинице и колеге, родитељи и ученици,

Од Министарства просвете, науке и технолошког развоја смо добили дописе у вези са организацијом рада школа од 30.11.-18.12.2020. године, када се и завршава прво полугодиште школске 2020/2021.године.

Према упутствима сви облици наставе и учења у основним и средњим музичким школама почев од 30.11.2020.године до 18.12.2020. године изводе се на даљину!!!

Евиденција образовно-васпитног рада остварује се тако што се у дневник, према утврђеном распореду часова уносе реализоване наставне јединице, са напоменом о начину реализације (облик комуникације са ученицима и канал комуникације). У евиденцији присуства ученика треба евидентирати оне ученике који нису учествовали у раду на часу путем наставе на даљину.

Код закључивања оцена важе измене и допуне правилника о оцењивању који је донет за време ванредног стања, дакле смањен је потребан број оцена за извођење закључних оцена. То значи да је број оцена може бити мањи од четири, односно мањи од две уколико је недељни фонд часова два.

Како је Министарство просвете, науке и технолошког развоја имало на уму специфичности рада у музичким школама, дозвољено је да у нашим школама, уз појачано поштовање свих превентивних епидемиолошких мера, ученици који немају сопствени инструмент вежбају и по потреби имају консултације са професорима инструмента у школи.

Наша школа ће од понедељка 30.11. до суботе 05.12. бити затворена због радова који се тренутно изводе у школи. Крајем следеће недеље добићете обавештење на који начин ћемо организовати евентуалне консултације и доласке ученика и наставника у школу до краја првог полугодишта, а све у складу са тим како се буду одвијали радови у школи.

Све даље информације достављаћу благовремено, а до тад стојим вам на располагању за све недоумице и проблеме које ћемо сигурно успешно превазићи, као и у протеклом периоду.

 

Срдачан поздрав и добро здравље,

Тијана Ковачевић

директор школе

Дописи министарства:

УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА РАДА СРЕДЊИХ ШКОЛА ДО КРАЈА ПРВОГ ПОЛУГОДИШТА ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ
ОСНОВНА ШКОЛА - директору -